Paccheri s cuketou a krevetami je typickým italským pokrmem s mořskými plody. Skvělý nápad, který můžete nabídnout svým hostům k večeři nebo si na něm pochutnat v neformálnějších situacích. Rychlá a snadná příprava překvapí svou živou chutí i ty nejnáročnější. Panuje mylné přesvědčení, že příprava těstovinového pokrmu na bázi ryb a navíc bez lepku nesplňuje naše očekávání, ale není tomu tak. Těstoviny glutiniente s cuketou a krevetami jsou toho jasným důkazem.
Příprava |
Vaření |
Celková doba |
30 min |
15 min |
45 min |
Suroviny (4 porce):
- 400 g Paccheri Glutiniente
- 500 g krevet
- 1 stroužek česneku
- 2 cukety
- citronová kůra podle chuti
- extra panenský olivový olej podle chuti
-
sůl podle chuti
Postup :
Nejdříve omyjte krevety pod tekoucí vodou, odstraňte hlavy, vnitřnosti a oloupejte.
Menší část krevet jemně nakrájejte a dejte do mísky. Dochuťte trochou olivového oleje a špetkou soli. Přikryjte fólií a uchovejte v chladničce. (tato část není nutná, ale posune celý pokrm ještě o level výš)
Dejte vařit těstoviny dle návodu v dostatečném množství osolené vody - al dente.
Cuketu nakrájejte najemno a 3-5 minut povařte. Po uvaření cuket přidejte krevety a vařte je ještě maximálně 4-5 minut.
Mezitím rozdrťte česnek a zahřejte ho se 2 lžícemi oleje na nepřilnavé pánvi. Přidejte cuketu a krevety.
Těstoviny slijte a přidejte je na pánev k cuketám a krevetám a několik minut míchejte.
Na okraj talíře naservírujte krevetový "tatarák" z lednice, který dochutíte nastrouhanou citronovou kůrou, přidejte těstoviny a podávejte.
Podávejte horké a vychutnejte si jedinečnou a bezlepkovou chuťovou explozi!