Těstoviny
BEZLEPKOVÉ TĚSTOVINY
Pravé italské těstoviny Massimo Zero a Glutiniente přináší revoluci v bezlepkovém kulinářském světě. Tyto výjimečné těstoviny bez lepku, vyrobené ve specializované továrně nejen bez použití pšenice, ale i bez jakékoliv možnosti kontaminace, jsou ideální pro celiaky a ty, kteří hledají zdravější a zároveň chutnou alternativu klasických těstovin. S širokou paletou tvarů a velikostí nabízíme těstoviny, které jsou perfektní pro různé typy receptů - od tradičních italských jídel až po moderní kulinářské experimenty. Naše těstoviny jsou nejen chutné, ale i výživné, díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin."
Bezlepkový kuskus od italské společnosti Bia v BIO (organické) kvalitě. Cous Cous s bio bezlepkovou kukuřicí a rýží.
Bezlepkový kuskus od italské společnosti Bia v BIO (organické) kvalitě. Cous Cous s bio bezlepkovou cizrnou a červenou čočkou.
SPAGHETTI - jsou italské těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu.
Casereccia - domácí těstoviny jsou jedním z těch tvarů těstovin, které si hospodyňky připravovaly doma z několika málo ingrediencí a s velkou láskou.
Ditalini - těstovniny neapolského původu. Název je inspirován podobností ke krejčovskému "náprstku". Ditalini jsou však otevřené na obou koncích.
Sardinské gnocchetti - těstoviny typické pro oblast Sardinie. Můžete je najít i pod názvem "malloreddus" a používají se v mnoha receptech.
Sedanini se vyznačují svou protáhlou a mírně zakřivenou formou.
Serpertine - těstoviny navržené pro děti. Jejich malý tvar připomíná „S“.
Tubetti vděčí za svůj název zvláštnímu formátu, který připomíná malé trubičky. Tento druh těstovin patří do kategorie velmi krátkých rovně střižených, pruhovaných tvarů a má...
CASERECCE - velmi starý druh těstovin ze Sicílie. Skvěle se kombinuje s omáčkami a ingrediencemi středomořské tradice.
RISONI - Název těchto polévkových těstovin je odvozen od jejich vzhledu, který se zřetelně podobá zrnkům rýže. Milují ji všichni, mladí i staří, je ideální v masovém vývaru, ale...
STELLINE - Pravděpodobně nejoblíbenější polévkové těstoviny pro děti.
FUSILLI - původem z oblasti Molise, se zrodilo jako aristokratický pokrm pro bohaté rodiny, protože se připravovalo ručně pomocí "vřetena", které mohli obsluhovat pouze...
GNOCCHI - Tento tvar těstovin připomíná klasické bramborové noky, jejichž je jednodušší a lehčí verzí. Protože jsou uvnitř duté, výborně se do nich vejde jakýkoli druh omáčky,...
PENNE RIGATE - pravděpodobně nejoblíbenější a nejpopulárnější tvar krátkých těstovin na světě, ikona italské kulinářské tradice. Těstoviny arrabiata, které jsou protagonisty...
PIPE RIGATE - Díky svému zvláštnímu tvaru se nazývají také "kolena, kolínka" a díky dvojitému otvoru a vnitřnímu zakřivení dokonale zachycují všechny druhy omáček. Originální a...
Calamarata - další z těstovinových forem typických pro kampánskou tradici. Jméno vychází z podobnosti s kroužky chobotnice, se kterou je často servírována.
Fusilloni - formát těstovin, který vznikl ve starých šlechtických domech. Jejich příprava byla uměním spojeným se zkušenostmi, manuální zručností a rychlostí žen, které v...
Mezza Manica (poloviční rukáv) má svůj typický krátký trubkovitý tvar a pochází ze střední Itálie. Pro svou zvláštní podobnost s konci oděvů, které nosí kněží v letním období,...
Paccheri - jedna z typických těstovin neapolské gastronomie. Od makarónů se liší větší velikostí. Jejich název vznikl kvůli charakteristickému zvuku po položení na talíř, který...