Bezlepkové cannelloni s mletým masem a rajčatovo-smetanovou omáčkou

 

Ingredience (4 porce):

  • 1 balení bezlepkových cannelloni od Piaceri Mediterranei
  • 500 g mletého masa
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat (cca 400 g)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 smetana ke šlehání
  • řepkový olej, sůl, pepř, sušené oregano, bazalka
  • strouhaný sýr na zapečení

Postup:

  1. Na troše řepkového oleje osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, krátce orestujte a vsypte mleté maso. Osolte, opepřete a restujte, dokud není maso zatažené.
  2. Přidejte rajčatový protlak, část rajčat a trochu bylinek. Promíchejte a nechte dusit 10–15 minut, až směs zhoustne. Nechte lehce vychladnout.
  3. Cannelloni naplňte masovou směsí.
  4. V míse smíchejte zbytek rajčat s trochou soli, pepře, bylinek a smetanou – vznikne jemná smetanovo-rajčatová omáčka.
  5. Dno zapékací mísy vymažte olejem, rozprostřete trochu omáčky. Naskládejte naplněné cannelloni, zalijte zbylou omáčkou a posypte sýrem.
  6. Pečte zakryté (např. alobalem) cca 30 minut při 180 °C. Na závěr odkryjte a nechte 10 minut dopéct dozlatova.

Tip: Podávejte s rukolovým salátkem nebo pečenými cherry rajčaty.

 

Přejeme dobrou chuť! :)