Ingredience (4 porce):
- 1 balení bezlepkových cannelloni od Piaceri Mediterranei
- 500 g mletého masa
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat (cca 400 g)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 smetana ke šlehání
- řepkový olej, sůl, pepř, sušené oregano, bazalka
- strouhaný sýr na zapečení
Postup:
- Na troše řepkového oleje osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, krátce orestujte a vsypte mleté maso. Osolte, opepřete a restujte, dokud není maso zatažené.
- Přidejte rajčatový protlak, část rajčat a trochu bylinek. Promíchejte a nechte dusit 10–15 minut, až směs zhoustne. Nechte lehce vychladnout.
- Cannelloni naplňte masovou směsí.
- V míse smíchejte zbytek rajčat s trochou soli, pepře, bylinek a smetanou – vznikne jemná smetanovo-rajčatová omáčka.
- Dno zapékací mísy vymažte olejem, rozprostřete trochu omáčky. Naskládejte naplněné cannelloni, zalijte zbylou omáčkou a posypte sýrem.
- Pečte zakryté (např. alobalem) cca 30 minut při 180 °C. Na závěr odkryjte a nechte 10 minut dopéct dozlatova.
Tip: Podávejte s rukolovým salátkem nebo pečenými cherry rajčaty.
Přejeme dobrou chuť! :)